ATK-taidot
Olen vuodesta 1979 lähtien käyttänyt tietokoneitata. Ensimmäisen oman koneen hankin vuonna 1982. Ohjelmista hallitsen toimisto-, CAD-, 3D-, WEB-, kuvan- ja äänenkäsittely ja verkko-ohjelmia sekä joitakin ohjelmointikieliä.
Sähkösuunnittelutaidot
Olen ollut sähkösuunnittelijana vuodesta 84 lähtien. Tänä aikana olen tehnyt yli 600 suunnittelukohdetta. Suurimpina kohteina ovat olleet Rovaniemen aluehälytyskeskus, Arktikum talo ja Suosiolan turvevoimala Rovaniemellä.
Muusikon taidot
Musiikkia olen harrastanut vuodesta 1963 lähtien. Olen julkaissut kaksi CD:tä (1991 ja 1999) ja yhden multimediatyön (1999). Sovitin Rovaniemen kesäteatterille musiikkinäytelmän Kolme iloista rosvoa (2000) ja soitellut useissa keikkabändeissä.
Opetustaidot
Aloitin Rovaniemen teknisellä oppilaitoksella jo vuonna 84, kun olin valmistunut insinööriksi. Pääaineina sähkö-, säätö-, energiatekniikka ja Autocad.
Rovaniemen aikuiskoulutuskeskuksessa olen opettanut Autocadia ja Rovaniemen Monitoimikeskuksella ATK-taitoja.
Projektitaidot

Olin Rovaniemen Monitoimikeskus - säätiössä vastaavana projektityöntekijänä Oma mahdollisuus -projektissa. Projekti oli ESR-projekti, jossa rahoittajina toimivat Rovaniemen kaupunki ja maalaiskunta, Lapin lääninhallitus ja TE-keskus. Projekti kesti 3,5 vuotta ja oli tarkoitettu nuorille alle 25-vuotiaille kouluttamattomille työttömille aktivoimaan koulutukseen ja työmarkkinoille. Vastasin projektin etenemisestä, raportoinnista, ohjausryhmän palavereista ja rahoituksen seurannasta.

Olen myös ollut matkassa useissa rakennusprojekteissa sähkösuunnittelijana. Suurimpana voidaan pitää ROVO-projekti. Se oli Rovaniemelle rakennettu Suosiolan turvevoimala. Lisäksi Arktikum-talo oli iso projekti, jossa olin 1. vaiheessa mukana.

© Harri Laakso 19.12.2008